Autentisering

Högre säkerhet är svårt att knäcka men lätt att använda

Enklare = Säkrare

Bjud användarna på effektivare arbetsdag med SSO

Vi vet alla hur tjatigt det är när man blir tvingad att byta lösenord, nu ska man först hitta på ett nytt som dessutom ska vara vara olikt det förra, inte ha använts de senaste 5 gångerna, och dessutom vara komplext eller/och långt. Inte ovanligt att det skapar frustration till den grad att organisationen hellre stänger av denna funktion helt. Vilket förstås är otroligt riskabelt!

Varför kan det vara så riskabelt kanske ni tänker då?
Jo för att ingen kan komma ihåg eller hantera mängden och komplexiteten av alla inloggningar vi behöver idag. Detta är orsaken till att så gott som alla återanvänder lösenord och när man byter följer någon form av mönster. Risken är därför överhängande att vi använder samma lösenord både privat och på jobbet. Ponera att någon har tagit sig in i ditt företags nätverk och fjärrstyr nu någon dator (utan att det syns). Nu vill de sannolikt komma över så höga behörigheter som möjligt.

SSO (Single Sign-On) effektiviserar personalens arbetsdag genom att helt automatisera autentisering till de program och system som de använder.
De loggar bara in 1 gång och kommer sedan in automatiskt i alla andra system.

Inte bara effektivare utan även mycket säkrare då både inloggningsmetod, lösenord och timeout kan justeras till önskvärd nivå.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är shutterstock_544468765-1024x628.jpg
SSO = Single Sign On
SSO höjer säkerheten i alla era system, avlastar användarna från långa lösenord. Inloggning sker med endast ett befintligt kreditkort + ett säkert lösenord, därefter har användaren åtkomst till alla utvalda system.

Lösenordshantering

Ett komplement till SSO är att nyttja någon form av program för att hantera och skydda dina inloggningsuppgifter. Det är inte något vi säljer men varmt rekommenderar. Inte bara är det en bra hjälp för att komma ihåg lösenord utan även automatiskt fylla i dina inloggningsuppgifter användarnamn och lösenord. Du skapar även enkelt säkra lösenord som ingen människa kan minnas, samt synkroniserar allt mellan dator, mobil och en administrativ portal på nätet. Exempel på program är tex. Bitwarden vilket vi rekommenderar då det är baserat på öppen källkod vilket i sig borgar för högre säkerhet.

Frågor om autentisering?